lördag 31 mars 2012

Mattefrökens vantar


Nu har vi gjort klart vår fina födelsedagspresent. Kollegan och jag har stickat varsin vante efter eget huvud, med valda delar från olika mönster. De blev väldigt fina, tyckte vi. Jubilaren blev glad, men är ingen stickare...

Vi var glada och kalaset blev trevligt. Ingen annan mattefröken har likadana. Kollegan stickade 1+1 och Lise-. Jag stickade = 2 och Lotte. Sen var det stjärnor och färger om vartannat efter hur vi hittade på en dag under hysch hysch, för att Lise-Lotte inte skulle höra. Kul var det och fina blev de! Jubilaren gillar inte tårta, utan fick kringlor med mager ost och marmelad. Gott det med! Sen fyllde sonen 19 och DÅ blev det tårta.


Han vill ha likadana vantar som Fredrik fick i julas. Nu har jag varit i Linköping och köpt sådant garn. Han ville ha samma färg också. Alltså blir de precis som de andra. Kanske någon extra fläta för att pigga upp... Garnverket i Linköping är en TREVLIG affär! Åk dit. Liten, men naggande god. På andra sidan gatan ligger Hemslöjden och de har många trevliga saker där också... Inte minst garn från Östgötaslätten.


Många idéer - lite tid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar