onsdag 4 april 2012

Påsken kommer!


Fantastisk dag på Öland idag! Strålande sol på klarblå himmel. Blommorna blommar, fåglarna kvittrat och jag njuter. Även en pilot verkar ha haft vårkänslor idag? Jag var tvungen att stanna mitt ute på vägen för att ta ett kort. Fantastisk känsla det måste ha varit... Nu är det borta igen...

Helt plötsligt har jag fått egna blåsippor. Underbart det med. Det har jag länge velat ha, men varit för snål för att köpa och för ärlig för att gräva upp. Nu bara står de där och nickar mot solen vid muren i snåret... Så bra! Så förvånande!


Broderiet blev snabbt klart och är förpassat till lådan igen. Vi får se vad det kan bli. Stora och Lilla E är på väg till oss och jag planerar en påskvandring med skatter längs vägen. Alfons är populär. Tuggummi. Godis. Många färger. Nyss mötte jag en krokodil... OK. Ut och leta skatter att ha längs vägen. Fastnade för vitt tyg 29:- metern. Ren bomull, linneaktigt. Sen en massa lösa tankar om Alfons. Blev en klänning. Skulle ha blivit 2. Nu får fröknarna prova och så får vi se vem den passar och så får jag göra en till.


Sömnadsmönster var en bristvara på Öland. Inget på Syskrinet, i tobaksaffären fanns Burda, men bara för vuxna. I Löttorpshallen, ICA, fanns minsann en mönstertidning! Sömnads Magasin 02/2012. Glad blev jag. Jag måste ju ha något att gå efter för storlekens skull och proportionerna. Några användbara knappar köpte jag i bokhandeln... Du milde vilka knäppa ställen att köpa sybehör! Jag använde spetsar som jag rivit från lakan som tagit slut för länge sedan. Två på framstyckena och ett vitbroderi på ryggen.Jag använde det som blivit över efter Ellas dockbyxor till foder i livet och klippte kantband av samma tyg. Lite gulligt. Jag klippte med taggsax för att slippa sicksacka allt. Skönt. Sen var det roligaste att välja Alfonsbild. Jag letade på nätet efter gamla favoriter. Boken när han har kalas var en favorit för länge sedan. Vi har låtsasätit tårtorna många, många gånger vid sängkanten genom åren... Nostalgi. Jag ritade av i större format och översatte till en applikation. Sen svävade två ballonger iväg. En till axeln och en till fickan. Där hamnade en annan avriven spets och lite vackert band också. Jag sydde konturerna av Alfons med mörkblå sytråd eftersom broderitråden var hemma i Växjö... Typiskt. "Lilla mus" sitter i fickan. Det är förmodligen en kanin, men i väntan på klänningsägarinnan får han sitta där och vara söt. Husse blir förmodligen nostalgisk. Det blir i alla fall jag.


Så var den nästan klar. Fast något farligt behövdes också. I alla fall vill stora E vara lite farlig också. Minns väl hur glad hon blev för hajskorna! I bakhuvudet fanns en bild som jag sett på "Brodösens blogg". Hon hade varit i London och gjort vackra skisser. Jag har frågat om jag fick använda, men inte fått svar än och har inte tid att vänta. Nu sitter den på rumpan i alla fall. Det är ju bara en liten tjejs klänning och inget vi säljer, så det är nog OK. Hoppas det! Fin och lagom farlig...


Nu är det matlagning som gäller. Handarbetande får ligga på is några dagar. Härligt att frossa i lappar och färger och trådar och tyg... Har hittat Linda Lomolino och ska baka macrooner, eller vad det heter. Har aldrig smakat några, men de är vackra och populära. Vi får se om jag kan! Blommorna blommar vidare och äggen ska packar med godis och roliga saker. Skattjakten måste fixas och köttet marineras. Det är härligt med helg. Snart är vi 11. Underbart!!! Längtar.


 Några favoritbilder från lugna dagar i påskförberedelsetid. Sköna dagar... På Öland.
3 kommentarer:

 1. Oooooo, vilken söt liten klänning. Vad finurligt och fint att använda gamla spetsar och grejer.
  /anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för snäll kommentar. Det var kul att sy den. Nu är det bara det att jag borde ha sytt två... Lillasyster vill också ha en. Det får bli nåt annat kul till henne, för nu har tiden flytt :)

   Radera