söndag 15 april 2012

Sköna söndag!


En lång skön söndag går så fort... Men nu är den ändå här. Jag har fäst trådarna på min Gratitudeschal och så ville jag använda en av de fina knapparna jag köpte i New York. Jag var på Folk Arts Museum intill MoMa och ögonfröjdade över alla underbara lapptäcken förra våren och inhandlade tre grymt dyra knappar till framtida projekt. Detta får bli ett sådant. Vilken ska jag ta. Jag hade tänkt ta den röda, fast det blev den gröna med snurror... Fina knappar!


Det är VisaLisa som har gjort mönstret och garnet kommer från Ateljé Norrgården. Det är roligt att titta på VisaLisas blogg, för där finns mycket som är fint och inspirerande! Det var ett underbart garn... Jag skulle gärna vilja sticka en fin tröja i det garnet. Den dagen kanske kommer... Min trädgårdskines har det skönt om axlarna :)
Jag älskar sockerkaka, men lyckas ofta inte så bra. På bokrean kötpte jag ett facit. Boken heter "Sockerkakor" av Mia Öhrn och Claes Karlsson. Det stod att jag skulle vispa först tre minuter på hög hastighet och sedan 1 minut på lägsta hastighet. Sedan skulle jag sikta ner mjölet och kryddorna. Jag brukar aldrig ha tålamod, men den här gången var jag bokstavstrogen och vips! En elegant och riktigt god kardemummakaka från sidan 59. Jag läser ibland Jan Mårtenssons deckare och han äter alltid kardemummakaka och bjuder sin katt. Jag bjöd hunden och hon gillade den också. Maken tog två bitar, alltså godkänt. Själv gillar jag alla kakor, alldeles för mycket... Nå, livet är kort. Mmmm. 


Sen ska jag ut och plantera penséer i min altanlåda. Många, i alla färger. Det gillar jag. När jag grävt klart ska jag krascha framför en brasa och läsa i den första av mina tre nya deckare: Anna Rosman, Fyrmästarens dotter. På Akademibokhandeln i min lilla stad har dom en bra idé. Alla som vill sätter upp lästips på gula post-itlappar. Där träffade jag detta boktipset och bokhandlaren bekräftade att det var spännande läsning. Vi får se. Mysigt med en lat, ledig söndag. Har läst och tittat på Lena Alves blog "Dances With Wool" och är så himla förtjust. Vilka fina broderier hon har på sina stickningar. Det förhöjer verkligen. Jag skulle vilja prova. Himmel, så många saker jag vill hela tiden...

Glad söndag!

2 kommentarer:

  1. what loveliness on your blog! and thanks for your comment on mine : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. How nice! A comment :) Someone found me. Thanks!

      Radera